У Британії 50 тисяч українців можуть стати бездомними

Уряд Британії не продовжив програму підтримки біженців

Десятки тисяч українських біженців у Великій Британії скоро можуть виявитися безпритульними через те, що британський уряд не продовжив програму спонсорської підтримки «Homes for Ukraine» («Дім для України»), розраховану на півроку, пише The Guardian.

Читайте також: Швеція надасть Україні пакет військової допомоги

Зазначається, що терміни шестимісячної програми з підтримки біженців у Великій Британії добігають кінця. Ні продовження, ні заміни програми поки що не анонсовано.

Йдеться про програму, в рамках якої українські біженці одержали притулок у сім’ях звичайних британців в обмін на фінансову допомогу від уряду.

Читайте також: Європа готується до подорожчання картоплі фрі

Низка організацій зазначає, що без продовження цієї програми в Британії може статися «катастрофічне зростання бездомності».

Опитування показали, що у разі непродовження програми від 15 до 21 тисячі українців втратят поточне місце проживання ще до зими, а до літа наступного року їх буде вже понад 50 тисяч.

Нагадаємо, Шольц заявив, що Німеччина може забезпечити Україну артилерією та ППО. Офіційний Берлін готовий взяти на себе кураторство з постачання окремих видів зброї.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.