Україні потрібно лише членство НАТО без ПДЧ: Стефанішина

Ольга Стефанішина впевнена, що лише членство в НАТО може змінити ситуацію.

План дії щодо членства в НАТО вже немає такого значення після 24 лютого і 6 місяців війни, адже Україні потрібно членство в НАТО. Про це повідомила віцепрем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв’ю для «Європейської правди»

«Якби Україні запропонували ПДЧ до 24 лютого, ми були б максимально задоволені цим рішенням, щасливі і вважали б, що ми виконали вимогу нашої Конституції, і це єдино правильне рішення. Сьогодні пропозиція ПДЧ в рамках НАТО це буде рівнозначно рішенню Бухарестського саміту 2008 року», — каже Стефанішина.

Читайте також: ЗСУ повідомили про прорив першої лінії оборони окупантів під Херсоном

За словами віцепрем’єра, відповідальність українського сектору безпеки та оборони засвідчили, що Україна де-факто вже впровадила дуже багато практик Альянсу. Крім того, її військові зараз набувають унікальний досвід бойових дій, якого не мають військові країн-союзників НАТО.  

“Взаємодія з НАТО відбувається. Але у питаннях, які стосуються саме безпекових гарантій, лише членство може змінити ситуацію», — пояснює Стефанішина.

Віцепрем’єр також зазначила, що поки не бачить сенсу серйозно обговорювати заперечення РФ проти вступу України до НАТО, особливо з огляду на те, що перспектива переговорів з Кремлем наразі далеко і невідомо, чи ці питання взагалі будуть предметом перемовин. 

Читайте також: Миколаїв залишився без водопостачання: причини

Для довідки. Ольга Віталіївна Стефанішина (уроджена Кравець; народилася 29 жовтня 1985, Одеса, УРСР) — українська юристка. Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (з 4 червня 2020.

Нагадаємо, у Британії 50 тисяч українців можуть стати бездомними. Уряд Британії не продовжив програму підтримки біженців.