Якщо на ЗАЕС станеться аварія, радіація накриє РФ — Енергоатом

Населенню рекомендується йодна профілактика та мінімізація перебування на вулиці з використанням захисних засобів, йдеться в повідомленні Енергоатому.

Згідно з прогнозом на понеділок, 29 серпня, у разі настання аварії на Запорізькій АЕС радіаційна хмара накриє територію Росії. Про це повідомляє прес-служба Енергоатому відповідно до троянди вітрів.

Читайте також: Персонал ЗАЕС катують та залякують перед візитом МАГАТЕ – Енергоатом

«У разі аварії на одному з енергоблоків ЗАЕС хмара поширення радіації рухатиметься за вітром на південний схід у бік Росії. Відповідний розрахунковий прогноз станом на 29 серпня 2022 року зробили фахівці Держатомрегулювання України» — наголошується в повідомленні.

Населенню найближчих регіонів рекомендується проводити йодну профілактику, обмежити перебування на вулиці, а також застосовувати засоби захисту органів дихання. Додатково фахівці радять загерметизувати вікна та двері, відключити кондиціонери та вентилятори, а також закрити димарі.

Рекомендується запровадити спеціальні режими роботи шкіл та дитячих садків, організувати санітарні бар’єри на входах до приміщень, що включають зняття верхнього одягу та перевзуття — зазначається у релізі

Також в Енергоатомі пропонують герметизувати продукти харчування, воду, білизну, документи та цінні речі.

Раніше повідомлялося про те, що Україна розірвала з РФ угоду в атомній енергетиці.