РФ витратила вже більше половини своїх ракет – ГУР

Найточніші та найсучасніші ракети вже майже закінчилися, залишилися в основному застарілі

Росія використала більше половини свого запасу ракет, який мала до повномасштабного вторгнення в Україну. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Читайте також: РФ перекидає до Криму військову техніку

За підрахунками української розвідки, зараз у Росії залишилося не більше 45% від довоєнних запасів ракет. При цьому із сучасною високоточною зброєю ситуація найбільш критична.

«Особливо складна у них ситуація з «Іскандерами». Їх зовсім залишилося приблизно 20% від того, що було, а може навіть менше. Складна ситуація з тими ж «Калібрами», це досить ефективна ракета, але їхня кількість не така велика», – розповів Скибицький.

Читайте також: У ГУР сказали, навіщо РФ стягнула війська до Херсона

Через дефіцит сучасних ракет росіяни змушені використовувати більш старі та менш точні ракети X-22 і перероблені під удари по наземних цілях зенітні ракети С-300. Однак ці запаси не безмежні.

«За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими самими «Іскандерами». Тому вони будуть використовувати інші засоби враження. Вони зараз активно використовують «Ураган», «Смерч». Це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів», — додав він.

Читайте також: Розвідка пояснила активізацію РФ на Донбасі

Що стосується найсучасніших ракет — гіперзвукових «Кинджалів» — то їх, за даними ГУР, всього 30-40 штук. Ця зброя використовується швидше для демонстрації сили перед Заходом та Китаєм.

Нагадаємо, названо кількість вагнерівців в Україні. Так звана “група Вагнера” за фактом перетворилася на елітний спецпідрозділ поза штатом армії РФ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.