Псевдочивновники агітують жителів Маріуполя приєднати місто до РФ: оголошена підозра

Це вже не перше кримінальне провадження, розпочате за фактами вчинення злочинів так званим маріупольським мером та його “чиновниками”.

Донецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру псевдомеру тимчасово окупованого Маріуполя та чотирьом його заступникам за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110 КК України). Про це написав керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький у Facebook

Павло Угровецький написав що псевдочиновники агітують місцевих приєднати місто до Росії. 

Керівник Донецької обласної прокуратури відмітив, що це вже не перше кримінальне провадження, розпочате за фактами вчинення злочинів так званим маріупольським мером та його “чиновниками”.

Читайте також: Сьогодні ЗАЕС зупинилася вперше в історії – Енергоатом

“Наразі у рамках спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно псевдоголови та трьох з його заступників за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовно «мера» завершено розслідування і за фактом добровільного зайняття посади в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України)”, — пише Павло Угровецький. 

Голова прокуратури додав, що за такі злочини передбачається довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, окупаційна влада Маріуполя вже не називає точну дату «референдуму»: ГУР. Відомо, що в Маріуполі планується «референдум», проте на нього готові прийти тільки 5-6% мешканців.