Угорщина виступила проти візових обмежень для росіян

Будапешт не планує змінювати візового режиму для громадян РФ, а також не підтримує нові антиросійські санкції.

Угорщина не підтримує запровадження візових обмежень для росіян і не підтримує розширення санкцій щодо РФ. Про це повідомляє глава МЗС країни Петер Сійярто.

Читайте також: Найгірший етап у війні вже позаду — Резніков

«Це була довга дискусія і ми домовилися про найголовніше: війна в Україні має закінчитися якнайшвидше! Я сказав йому (Рейнсалу), що ми, як сусідня країна, особливо зацікавлені у якнайшвидшому встановленні миру», — уточнив угорський міністр.

Оцінки глав угорського МЗС щодо запровадження нових санкцій проти РФ розійшлися — Будапешт не має наміру обговорювати енергетичні санкції.

«В даний час фізично неможливо забезпечити Угорщину нафтою і природним газом без російських джерел енергії, і ми не сприятимемо тому, щоб угорський народ заплатив ціну війни. Сіярто.

Також Угорщина не підтримує заборону видачу віз росіянам.

«Говорили і про пропозицію, яка посилить практику видачі європейських віз громадянам Росії. Тут ми солідарні з позицією канцлера Німеччини і не плануємо вводити жодних обмежень», — додав глава угорського МЗС.

Раніше Зеленський відповів на чутки про переведення Залужного на іншу посаду. Чутки не підтвердилися: президент сказав, що переводити головнокомандувача ЗСУ на іншу посаду не планує.