Прем’єр Косово пообіцяв нові правила з 1 вересня

Прем’єр-міністр Косово сказав, що більше не відкладатиме рішення про заборону в’їзду на косовську територію автомобілів із сербськими номерами.

 

Прем’єр-міністр Косово Альбін Курті сказав, що більше не відкладатиме рішення про заборону в’їзду на косовську територію автомобілів із сербськими номерами: саме це наприкінці липня призвело до загострення на кордоні з Сербією. Про це повідомляє Bloomberg.

 

За словами Курті, 1 вересня, коли мають набути чинності нові правила, «буде спокійним, звичайним днем», а у разі ескалації поліція та 3800 миротворців НАТО покладуть їй край.

Курті вважає цілком реальним досягнення угоди щодо подальшого руху частково визнаного Косово в ЄС.

 

«Ми повинні укласти угоду, і на час мандату нашого уряду нарешті настав час для цього. Я бачу можливість. Цієї осені ми дізнаємося, чи рухаємося в цьому напрямку. Ця осінь має вирішальне значення для нашого оптимізму», — сказав прем’єр.

 

Нагадаємо, ситуація в Косово ускладнилася в неділю, 31 липня, на тлі рішення влади про заборону з 1 серпня в’їзду автомобілів із сербськими номерами та відповідними сербськими документами.

 

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Косово нібито готує напад на сербів у північних районах частково визнаної держави.