В Україна загинуло 376 дітей в наслідок збройної агресії РФ

З початку повномасштабної війни від агресії РФ постраждало більше 1109 дітей. Найбільше постраждалих на тимчасово окупованих територіях.

Станом на 25 серпня 2022 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 376 дітей загинули та понад 733 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram

З початку повномасштабного вторгнення Росії, постраждало більше ніж 1109 дітей з усієї країни. 

Читайте також: США покарають Лукашенка за допомогу РФ у нападі на Україну

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Повідомляється, що найбільша кількість постраждалих дітей у Донецькій області — 388, Харківській — 202, Київській — 116, Чернігівській — 68, Миколаївській — 67, Луганській — 61, Херсонській — 55, Запорізькій — 41.

Тільки за 24 серпня від агресії РФ постраждало 9 дітей. Ворог здійснив ракетний обстріл смт Чаплине Синельниківського району Дніпропетровської області. Загинуло двоє дітей 6 та 11 років, ще п’ятеро дітей отримали поранення.

Також, внаслідок обстрілу цивільної інфраструктури місто Новий Буг Миколаївської області отримали поранення двоє дітей віком 10 та 16 років.  

Також повідомляється, що в ніч на 25 серпня окупанти обстріляли село Великомихайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області. Поранено троє дітей 2, 7 та 15 років.

В повідомленні також надали інформацію щодо пошкоджених закладів освіти. Внаслідок обстрілів збройними силами РФ пошкоджено 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Нагадаємо, Резніков пообіцяв хороші новини з фронту до кінця року. Говорити про терміни закінчення війни міністр не готовий.