“Не впевнений, що посилення візових умов для росіян — це правильний шлях”: Бен Воллес

Міністр оборони Великобританії каже, що може посилити візові умови для росіян, каже міністр оборони, проте у нього є сумніви.

Бен Воллес заявив, що Великобританія може посилити візові умови для росіян, але при цьому не впевнений, що пряма заборона — це «правильний шлях», повідомляє The Guardian

Зауваження міністра оборони пролунали в той момент, коли Фінляндія, Естонія та Чехія закликали Брюссель запровадити заборону на видачу нових туристичних віз росіянам для в’їзду до Шенгенської зони вільного пересування як покарання за війну Росії проти України.

Читайте також: Байден оголосив про найбільший транш допомоги Україні

“Я напевно думаю, що ми можемо посилити умови видачі віз. Я не впевнений, що пряма заборона – це правильний шлях”, — прокоментував Бен Воллес.

Він додав, що це питання має розглядати міністр внутрішніх справ 

“Але мені не подобається, і я впевнений, що нікому з ваших слухачів не подобається дивитися, як дружини олігархів чи дружини російських високопосадовців відпочивають у Греції чи на півдні Франції, чи на супер -яхтах по всьому світу, у той час як їхня армія вчиняє військові злочини в Україні”, — каже міністр оборони Великобританії. 

Нагадаємо, Макрон заявив про кінець епохи достатку. Франція готується до важкої зими на тлі економічних негараздів, викликаних посухою та війною в Україні.