Байден оголосив про найбільший транш допомоги Україні

Джо Байден від імені всіх американців привітав народ України з Днем незалежності та оголосив про виділення Києву нового пакету військової допомоги у розмірі $2,98 млрд. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Читайте також: Найгірший етап у війні вже позаду — Резніков

«За останні півроку українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю і відданістю свободі. Вони були рішучі і сильні перед повномасштабним вторгненням Росії», — зазначив Байден.

За його словами, Вашингтон відданий підтримці народу України, який продовжує боротьбу із захисту свого суверенітету.

«Я з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогоднішній день транш допомоги в галузі безпеки: приблизно 2,98 мільярда доларів у вигляді зброї та спорядження, які будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України», — підкреслив Байден.

Президент США також зазначив, що фінансування дозволить Україні придбати системи ППО, артилерійські системи та боєприпаси, протиракетні безпілотні повітряні системи та радари «для захисту у довгостроковій перспективі».

«Шість місяців нещадних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік своєї незалежності. Сьогодні і щодня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити: темрява, яка рухає самодержавством, не може зрівнятися з полум’ям свободи, яке усюди висвітлює душі вільних людей», — підсумував президент США.

Раніше Зеленський відповів на чутки про переведення Залужного на іншу посаду. Чутки не підтвердилися: президент сказав, що переводити головнокомандувача ЗСУ на іншу посаду не планує.