Багатодітним сім’ям, які евакуювалися, обіцяють ноутбуки

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій у такий спосіб хочуть допомогти дітям навчатися дистанційно.

Кожна багатодітна сім’я у евакуації отримає ноутбук для навчання дітей. Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час інформаційного телемарафону.

Читайте також: Найгірший етап у війні вже позаду — Резніков

«Ми вирішили, як міністерство, знайти можливість кожній багатодітній сім’ї, яка переїде, дати ноутбук, щоби діти могли вчитися. Нам треба, щоб діти вчилися, розвивалися. Кожна багатодітна сім’я отримає ноутбук», — розповіла вона.

Також вона додала, що під час евакуації держава забезпечує безкоштовне транспортування, надає житло, харчування та медичний догляд.

«Плюс, ми виплачуємо одноразову допомогу, як тільки людина сідає в поїзд, оформляємо довідку ВПО… А також, на пероні після прибуття, виплачуємо одразу 2200 грн або, залежно від людини, якщо вона з інвалідністю, то 3000. Перша одноразова виплата завжди є», — наголосила Верещук.

Раніше Зеленський відповів на чутки про переведення Залужного на іншу посаду. Чутки не підтвердилися: президент сказав, що переводити головнокомандувача ЗСУ на іншу посаду не планує.