Кабмін назвав п’ять завдань на час війни

Влада має забезпечити під час війни витрати на оборону, соцвиплати, макроекономічну стабільність і перебудову економіки, а також має продовжувати євроінтеграцію.

 

Уряд України має п’ять стратегічних завдань на час війни з Росією. Їх під час засідання Кабміну у вівторок, 23 серпня, перерахував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

 

 

«Перше і ключове – це фінансування армії та оборони нашої держави. Друге – це виплата всіх соціальних зобов’язань і соціальний захист тих, хто цього потребує. Третє – це макроекономічна стабільність і перебудова економіки на рейки воєнного часу. Четверте – активний рух у площині європейської інтеграції. П’яте – підготовка масштабного плану відновлення України і реалізація програм швидкого відновлення», – сказав він.

 

Шмигаль уточнив завдання уряду на найближчий час.

 

«Це нарощування експорту і нова логістика, у тому числі через Дунай, і нові пункти пропуску на західному кордоні, реалізація програми грантів для бізнесу єРобота, стимулювання попиту на українську продукцію, зменшення регуляції та максимальна діджиталізація усіх процесів у взаємодії держави і бізнесу, митний безвіз ЄС, розвиток індустріальних парків, енергетична стабільність і проведення опалювального сезону, подальше скорочення некритичних видатків державного бюджету, приватизація державного майна», – сказав прем’єр.