Знущалися з цивільних: двом військовим РФ повідомили про підозру

Окупанти катували мирне населення та обстрілювали житлові будинки

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом військовослужбовцям армії РФ, які тероризували цивільне населення у Бородянці та Макарові Київської області.

Читайте також: Окупанти викрали у Мелітополі чотирьох українців – мер

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Двоє підозрюваних – це військовослужбовці 37-ї окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади, 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу РФ (військова частина 69647 с. Кяхта, Бурятія).

Встановлено, що ці військові не лише використовували громадянське населення як «живий» щит, а й застосовували проти нього тортури. Також вони мародерили та неодноразово обстрілювали житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Одному вухо відрізали: Солдат РФ розповів, як знущався з українців

Проти окупантів відкрито кримінальне провадження за порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Як ми писали раніше, правоохоронці закінчили слідство та направили до суду матеріали справи щодо російського військовослужбовця Росгвардії, який катував мирних мешканців під час окупації селища Гостомель під Києвом.