Денис Шмигаль повідомив, коли Україна планує вступити в ЄС

На засіданні уряду, Денис Шмигаль повідомив про те, що Україна виконала близько 70% угоди з асоціацією ЄС і назвав рік, коли країна зможе стати членом Союзу.

Денис Шмигаль на засіданні уряду відповів на питання щодо термінів вступу України в ЄС. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України в Facebook

Прем’єр-міністр України зазначив, що підтримка міжнародних союзників проявилася не тільки в наданні зброї та прямому фінансуванні бюджету. Україна отримала потужний політичний сигнал щодо перспективи вступу в Європейський Союз. 

Читайте також: Макрон назвав «слабкістю» війну Росії проти України

“Статус кандидата на членство в ЄС — це дійсно епохальне рішення”, — підтвердив Шмигаль.

Денис Шмигаль розповів, що попередня багатомісячна підготовка дозволила швидко інтегруватися в енергетичний простір ЄС та приєднатися до європейської енергомережі. За неповні два місяці Україна заробила 2 млрд гривень від експорту електроенергії в Європу. Потенціал — 70 млрд грн на рік і більше.

Також прем’єр-міністр додав, що з червня Україні вдалося добитися, аби ЄС скасував всі мита та квоти на український експорт, а з липня запрацював «транспортний безвіз». До кінця року буде запроваджено «митний безвіз». Потім промисловий та цифровий. 

“Ми продовжуємо активно імплементувати європейське законодавство, і вже виконали близько 70% Угоди про асоціацію з ЄС. Євроінтеграційна робота не припинялася ні на день. І вже до кінця 2024 року ми плануємо повністю бути готовими вступити в Європейський Союз. Це наш ціннісний та цивілізаційний шлях”, — повідомив Шмигаль.

Читайте також: Чи приїде делегація МАГАТЕ на ЗАЕС: подробиці

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв потужну відповідь у разі обстрілів 23-24 серпня. Президент Володимир Зеленський на брифінгу із президентом Польщі Анджеєм Дудою, висловився щодо можливих обстрілів зі сторони Росії 23-24 серпня.