Підрив доньки Дугіна був підлаштований не Україною — ОП

Кремлівські пропагандисти почали звинувачувати Україну, а також закликати до ракетних ударів по «центрам ухвалення рішень».

Вночі 20 серпня у Росії стався підрив машини пропагандиста Олександра Дугіна. В останній момент за кермо авто сіла його дочка – теж пропагандистка Дарія. Дівчина померла. Кремлівські пропагандисти відразу почали звинувачувати Україну і закликати до посилення обстрілів. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив в ефірі єдиного телемарафону, що це не так.

За словами представника ВП, Україна не має відношення до підриву Дар’ї Дугіної.

«До вчорашнього підриву Україна, безумовно, не має стосунку, тому що ми не кримінальна держава, якою є РФ, а тим більше не терористична держава,» — висловився Подоляк.

Що залишилося від машини Дугіна. / Телеграм

Що залишилося від машини Дугіна. / Телеграм

На думку радника Єрмака, країна-агресор у такий спосіб нагнітає власне населення, щоб розпочати відкриту мобілізацію. За іншою версією Подоляка, в РФ почалася війна між різними політичними групами, щоб перерозподілити внутрішній ідеологічний простір усередині Росії.

Зазначимо, що вибух стався у районі селища Великі В’яземи. Попередньо машина вибухнула під час їзди. Дугіна загинула одразу.

Раніше ми писали, що росіяни, ймовірно, збільшать кількість ракетних обстрілів 23-24 серпня. На думку Подоляка, для РФ свято їх ворога — лише привід посилити ракетні атаки.