Командувач розповів, як флот воював у перші дні війни

Ключову роль у захисті узбережжя відіграли безпілотники

У перші дні війни основними видами зброї, яка активно використовувалася українськими Військово-морськими силами для захисту узбережжя, були протикорабельні міни та безпілотники «Байрактар». Про це розповів командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: Baykar Makina подала заявку на будівництво заводу в Україні

«Морально ми все були готові, готувились до цього. Кораблі Військово-морських сил були виведені з пунктів базування, корабельно-тактичні групи несли службу в морі. Були сформовані групи артилерії на березі, які знаходились у взаємодії із засобами технічної розвідки для пошуку надводних цілей супротивника», – розповів він.

За словами командувача, морські міни на той момент були найпотужнішою зброєю, яка була в розпорядженні українського флоту, тому їх активно застосовували, щоб не допустити висадку російського десанту.

Читайте також: У Міноборони сказали, як знищення складів вплинуло на ворога

«Завдання було — розосередження кораблів та несення радіолокаційних дозорів. Вночі всі виходили в море за графіком, незважаючи на великий ризик бути затопленими, кораблі виходили в море — і зараз виходять, щоб вийти вперед і подивитися, де ж противник», — розповів Неїжпапа.

Крім того, у перші дні війни ключову роль у захисті узбережжя відіграла ескадрилья «Байракторів», які працювали в Херсонській області та над Чорним морем.

Нагадаємо, гендиректор Baykar похвалив навички ЗСУ по роботі з Bayraktar. Безпілотні літальні системи ведуть тривале спостереження та підтримують бойові дії на землі.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.