Армія РФ наступає на Миколаївському напрямку — Генштаб

На інших ділянках фронту ситуація суттєво не змінилася

У неділю, 21 серпня, окупанти на Миколаївському напрямку мали частковий успіх. Вони вели штурмові дії у районі населеного пункту Благодатне.

Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Також у ній йдеться про ситуацію на інших ділянках фронту.

Так, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація не зазнала істотних змін. Ворог обстріляв із ствольної артилерії райони Катеринівки та Ободів Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії неподалік Світличного, Слатиного, Розплідника, Петрівки, Піщаного, Гусарівки, Мосьпанового, Колодязного та Пришибу.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Роздолівки, Григорівки, Верхньокам’янського, Дронівки та Серебрянки. Ворог намагається вести наступ у напрямку Спірне — Веселе, бойові дії продовжуються.

На Слов’янському напрямку противник продовжив вогневий вплив біля Дубравного, Мазанівки та Долини.

Намагався вести наступ у напрямках Довгенька – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку противник вів вогонь із ствольної артилерії та РСЗВ у районах населених пунктів Соледар, Зайцеве та Білогорівка. Наставав у напрямі Вершина – Кодема та Гладосове – Кодема, але успіху не мав. На напрямках Стряпівка – Соледар, Покровське – Бахмут, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве та Гладосове – Курдюмівка бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку ворог вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Опитного, Мар’їнки, Пєсков, Авдіївки та Невельського. Намагався вести штурмові дії у напрямках Спартак – Дослідне, Новоселівка Друга, Красногорівка, Донецьк – Першотравневе, Піски – Невельське, Лозове – Невельське. Успіху не мав.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Вугледара, Великої Новосілки та Павлівки.

На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали вогневу поразку районів Дорожнянки, Новосілки та Малої Токмачки. В останнього та Ольговського завдали авіаудари. Ворог вів наступ у напрямку Макарівка – Времівка, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник продовжив обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Велике Артакове, Лозове, Таврійське, Степова Долина, Першотравневе, Кисельівка, Червона Долина, Потьомкіне, Прибузьке, Парутине, Поляна, Новоолександрів.

Завдав авіаційних ударів поблизу Зарічного, Білого Колодязя та Андріївки.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури у глибині території України.

Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація ЗСУ продовжують успішні виконання вогневих завдань на певних напрямках.

Противник відчуває гострий дефіцит навченого та вмотивованого поповнення для підрозділів, які систематично зазнають втрат.

Як ми писали раніше, окупанти вранці 22 серпня завдали удару ще по одній школі на Донеччині.