Кличко розповів, коли відкриють школи та садки Києва

Кличко повідомив, що у столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття.

З 1 вересня в столиці планують відкрити школи для навчання дітей зокрема і в очному форматі. Сьогодні триває підготовка до початку нового навчального року. Про це повідомив Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook.

Мер столиці написав, що навіть в цих складних умовах, в ситуації воєнного стану місто ухвалило рішення відкрити школи та садочки. Це серйозне і відповідальне рішення. Тому сьогодні Віталій Кличко разом з освітянинами зібралися на конференцію, щоб обговорити, як підготовлені школи і садки до роботи в нинішніх умовах. Бо безпека і життя дітей — найголовніше.

Читайте також: СБУ викрила серверний центр російських хакерів

“Задля безпеки дітей та вчителів у школах та садках міста здійснили моніторинг укриттів та приміщень понад 1 тисячі закладів освіти -щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів та склали акти оцінки цих приміщень”, — йдеться у повідомленні.

 

На сьогодні обстежили 100% закладів освіти та склали акти оцінки 67% укриттів при закладах освіти. 

“У столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн форматі”, — повідомляє мер столиці.

Нагадаємо, Кличко закликав підготувати теплий одяг та ковдри до опалювального сезону. Мер столиці зазначив, що країна живе у складні часи, тому влада має опрацьовувати навіть найгірші сценарії.