СБУ затримала агента РФ, який «провів» колону техніки ворога із Сумщини до Києва

Фігурант кримінального провадження встиг провести понад 120 одиниць ворожої техніки.

Контррозвідка СБУ викрила агента РФ, який у перші дні повномасштабного вторгнення РФ «провів» із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: У Києві добровольчий батальйон створив незаконний склад зброї – СБУ

За даними слідства, 38-річний чоловік із перших днів війни на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів територією Сумської області. Будучи місцевим, він знав про всі можливі дороги, які ведуть в обхід основних, а також про місцезнаходження військовослужбовців ЗСУ. Користуючись цією інформацією, він створив всі передумови для успішного проходження російської техніки до Київської області.

Фігурант кримінального провадження встиг провести понад 120 одиниць ворожої техніки. Більше того, навіть після звільнення Сумської області від окупантів, він продовжив співпрацювати з представником збройних сил РФ: збирав дані про місцезнаходження, кількість і озброєння воєнізованих формувань в регіоні. Всю інформацію він передавав куратору через месенджери.

Раніше Зеленський пояснив, чому з Росією не можна домовлятися. Росія гірша за терористів, тому що вона «ненажерлива» і не планує нікуди йти з території України або зупиняти цю війну, заявив президент.