РФ з початку війни залишило більше євреїв, ніж за весь 2021 рік — ЗМІ

Значна кількість громадян єврейського походження вважали за краще виїхати з Росії після вторгнення її армії в Україну.

 

Росію залишили з початку війни з Україною майже 20,5 тис. євреїв. До російського вторгнення в Росії жило 165 тис. людей єврейського походження. Про це повідомляє Російська служба ВВС із посиланням на дані ізраїльського Єврейського агентства Сохнут.

 

У матеріалі видання йдеться, що «багато російських євреїв виступають проти війни», проте вони не мають можливості відкрито проти неї виступати. Також у тексті сказано, що вони більше не почуваються у безпеці на території Росії.

 

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у своєму Telegram написав, що нинішні показники за кількістю євреїв, які виїхали з РФ, перевищує торішню цифру. Тоді ці показники не сягали 10 тисяч осіб.

 

Він також навів слова Бенні Хадада, голови відділу репатріації Міжнародної співдружності євреїв і християн, про те, що «переважно люди тікають не від війни, а від режиму, який все більше нагадує тоталітарний».

 

Зазначимо, що наприкінці липня з’явилася інформація, що Росія має намір закрити представництво Єврейського агентства «Сохнут».

 

 

Пізніше в Ізраїлі заявили, що за скандальне висловлювання вибачився президент Росії Володимир Путін у розмові з ізраїльським прем’єром Нафталі Беннетом.