Ляшко відповів, чому вводять електронні рецепти на антибіотики

Зараз це питання часу та ситуації, тому це питання глобальне та пріоритетне, — зазначив Ляшко

За останній час збільшилась кількість травм, інфікувань, тому медикам складно підібрати антибіотики для лікування уражень. Електронні рецепти — це вимога ситуації та часу. Про це розповів очільник МОЗ Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.  

Читайте також: У МОЗ розповіли, чи є в Україні віспа мавп

Ляшко заявив: «Ми продовжуємо модернізуватися і навіть під час війни намагаємося завершити закупівлю і поставити обладнання, що дозволяє проявляти чутливість до антибіотиків по широкому спектру. Оскільки зростання стійкості до антибіотиків – це одне з глобальних, пріоритетних питань”.

За словами міністра, останнім часом збільшилася кількість відкритих травм та інфікувань. Те, що зараз дуже важко для лікування заражень підібрати антибіотик — це одна з причин, чому був введений електронний рецепт на антибіотик. 

Читайте також: Генштаб: ворог хоче вiдновити наступ на окремих напрямках

«Якщо хтось вважає це якимись незручностями, то варто подивитися на ситуацію в хірургічних і травматологічних відділеннях, поспілкуватися з лікарями, вони пояснять, наскільки гострою проблема антибіотикорезистентності. І наскільки це ускладнює лікування», — відповідає міністр.

Нагадаємо, Ляшко відповів чи вважатимуть колаборантами медиків, які живуть в окупації. Надання медичної допомоги та робота в лікарнях зрадою вважатися не буде, але є нюанси.