Альфа-Банк працюватиме в Україні під іншою назвою

На зборах акціонерів “Альфа-Банку Україна” 12 серпня, було ухвалене рішення про перейменування фінустанови на “Сенс Банк”.

Рішення про зміну назви банку, буде оприлюднено наступного тижня, передає “Інтерфакс-Україна”.

Голова правління банку Алла Комісаренко зазначає: «Останні два роки наш пріоритет — розвиток цифрового банку Sense SuperApp . Наш банк завжди був технологічним. Цю особливість тепер відбито і в назві”.

Читайте також: Знищуючи Харків, РФ упивається кров’ю у прямому ефірі — Подоляк

У банку відмітили, що збори акціонерів є одним із ключових етапів юридичних процедур зі зміни назви. Наступним кроком стане реєстрація нового статуту.

На початку березня російські олігархи Михайло Фрідман та Пьотр Авен оголосили, що передадуть свої частки в «Альфа-Банк Україна», одному з найбільших банків в Україні.

Читайте також: Зеленський відвідав поранених військових в одній із лікарень Львова

Проти російського “Альфа-Банку” ввели санкції, зокрема, у США. У квітні Амстердамський торговий банк (ATB), дочірня компанія російського Альфа-банку, був визнаний банкрутом.

Персоналізований цифровий банк Sense SuperApp був запущений 26 листопада 2020 року. Через місяць від дня запуску кількість його користувачів зросла до понад 1,2 мільйона.

Нагадаємо, приватні перекази в Україну зростають третій місяць. За перші півроку в Україну перерахували майже $6,5 млрд, що на 6,2% менше, ніж за перше півріччя минулого року.