У Німеччині прогнозують активізацію російської пропаганди

У Берліні вважають, що Москва використовуватиме пов’язані з енергопостачанням проблеми як гібридний важіль усередині німецького суспільства.

У Федеральній службі захисту конституції Німеччини заявили, що найближчими місяцями очікують посилення російської пропаганди та шпигунської діяльності, повідомляє Spiegel.

«Росія використовує проблеми, пов’язані з енергопостачанням Європи, зокрема як гібридний важіль», — заявили у відомстві.

 

Зазначається, що за допомогою поширення дезінформації про дефіцит газу та підвищення цін робиться спроба розпалити побоювання щодо можливого дефіциту енергії та продовольства у Німеччині.

 

«Російська пропаганда, швидше за все, посилиться в екстремістському середовищі та підживить наратив змови з метою вбити клин у наше суспільство», — йдеться у заяві Служби захисту конституції.

 

Також слід очікувати, що російська держава «продовжуватиме активізувати та адаптувати свої спроби політичної та військової розвідки», кажуть у відомстві.

 

Згідно з оцінкою спецслужби, російська загарбницька війна та її вплив на економіку і ситуацію з постачанням у Німеччині мають високий потенціал для використання екстремістами.