Україна під час війни з Росією не втратила жодної установки HIMARS – Рєзніков

Станом на 1 серпня американці передали ЗСУ 16 одиниць такого озброєння.

Російським оккупантам не вдалося знищити жодної установки американської системи залпового вогню HIMARS, які є США в Україні. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів міністр оборони Олексій Рєзніков.

За його словами, заява російської сторони про знищення HIMARS – брехня.

«Абсолютно відповідально можу сказати про це. Тому, коли ви читаєте в російських ЗМІ або медіа, соцмережах, що солдат Іванов з «Калашниковим» увірвався і побачив вантажівку, в якій знищив одночасно 12 «Хаймерсів», можете просто посміятися, покрутити пальцем біля скроні та сказати – ну, така у них система пропагування. Це нісенітниця», — сказав Резніков.

За офіційними даними, до 1 серпня Україна одержала від США 16 HIMARS. У РФ РФ неодноразово заявляли про знищення цих систем і боєприпасів до них. Однак цю інформацію називали брехнею в міноборони України та офіційні представники Пентагону.

Як ми писали раніше, Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки США Україна отримала таку зброю, яку не могла навіть купити до повномасштабного російського вторгнення. Україна завжди мала лише радянську зброю. Зброї НАТО у ЗСУ ніколи не було, а наявність з 2014 року мінімуму була недостатньою.