Яка ситуація на фронті: Генштаб ЗСУ опублікував зведення

На одному із напрямків у загарбників є частковий успіх.

Генштаб ЗСУ опублікував зведення, яке показує обстановку на фронті станом на ранок вівторка, 16 серпня. Армія російських окупантів не припиняє спроби захопити нові території нашої країни, веде обстріл і завдає авіаударів. Подробиці вказані на сторінці оборонного відомства в Facebook.

Читайте також: Латвія передала Україні чотири вертольоти для ЗСУ

Так, на Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Генштаб Білорусі проводить тренування зі зв’язку.

На Сіверському напрямку решисти тримають свої підрозділи в Курській та Брянській областях з метою сковування дій ЗСУ. З артилерії було обстріляно Сумську та Чернігівську області.

На Харківському напрямку ворог використав для обстрілів Соснівки, Питомника, Руських Тишків, Соснівки, Ртищівки та Костянтинівки артилерію.

У напрямку Слов’янська окупанти стріляли районами Грушевахи та Вірнопілля. На цьому напрямі противник намагається покращити логістичне забезпечення.

На Краматорському напрямку рашисти обстріляли з артилерії райони Івано-Дар’ївки, Спірного, Краматорська. У напрямку Лисичанського НПЗ веде – Івано-Дар’ївка намагаються наступати, бої йдуть.

На Бахмутському напрямку загарбники застосовували танки та артилерію для обстрілу низки населених пунктів. У напрямах Володимирівка-Бахмутське та Стряпівка-Соледар вони вели наступальні та штурмові дії. ЗСУ відкинули ворога. На напрямках Покровське-Бахмутське та Горлівка-Залізне бойові дії ще йдуть.

Читайте також: РФ має залишити ЗАЕС «без жодних умов» — Зеленський

На Авдіївському напрямку з артилерії було обстріляно райони Невельського, Спартака та Красногорівки. У напрямку Старомихайлівка-Невельського противника намагається наступати, бої продовжуються.

На Запорізькому та Новопавлівському напрямку росіяни стріляли з танків та артилерії районами Вугледара, Новосілки, Великої Новосілки, Павлівки, Времівки та інших населених пунктів. У напрямку Солодке-Новомихайлівка рашисти вели наступальні та штурмові дії. Мали частковий успіх, бої продовжуються.

На Південнобузькому напрямку танкові та артилерійські обстріли фіксувалися по всій лінії фронту. Біля Білої Криниці, Лозового та Андріївки окупанти задіяли авіацію. Намагалися вони й покращити своє становище у напрямку Новогригорівка-Зелений Гай, але штурмові дії успіху не мали. ЗСУ змусили ворога відступити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в порту тимчасово окупованого Бердянська стався вибух.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.