РФ розцінить неможливість захопити Донеччину як провал війни — Британія

Кремль, напевно, планує незаконний «референдум», але окупувати регіон йому не вдається.

Росія розцінить неможливість захопити Донецьку область як провал максимальних цілей у війні проти України, оскільки це не дасть окупантам «приєднати» схід. Про хід підготовки до незаконного псевдореферендуму повідомляє Міноборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Читайте також: Мер Мелітополя озвучив наслідки удару по залізничному мосту

Так, у публікації нагадується, що 11 серпня росЗМІ поширили заяву голови терористів незаконної «ДНР» Дениса Пушиліна. Він стверджував, що дата проведення фейкового «референдуму про приєднання «ДНР» до РФ» оголосять після того, як рашисти окупують усю Донецьку область.

У червні було опубліковано розслідування, за яким терористи «ДНР» планують псевдореферендум із показником у 70% «за приєднання» до держави-агресора Росії.

Читайте також: ЗСУ знищили базу ПВК Вагнера у Попасній

У британській розвідці вважають, що, ймовірно, РФ планує «референдум», але остаточного рішення про його проведення не прийнято.

Крім того, рашисти зазнають невдач у спробах захопити вільну частину Донецької області. Нездатність окупувати регіон Кремль розцінить як повний провал у досягненні своїх максимальних цілей у війні проти України.

Нагадаємо, раніше про невдачі рашистів розповіли в Генштабі ЗСУ. Наші воїни відбили всі спроби окупантів наступати, завдавши їм втрат.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.