Москва пригрозила США розривом дипвідносин

Росія вважає, що Захід «розтоптав міжнародне право»

Визнання Росії «країною-спонсором тероризму» стане «точкою неповернення» у відносинах Москви та Вашингтона. У разі такого сценарію, Кремль може навіть розірвати дипломатичні відносини з Америкою. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на заяву директора департаменту Північної Америки російського МЗС Олександра Дарчієва.

Читайте також: Медведєв знову відзначився: Тепер хоче підірвати європейські АЕС

«Якщо вона (ініціатива визнати РФ спонсором тероризму – ред.) буде реалізована, це означатиме перетин Вашингтоном точки неповернення з найсерйознішим супутнім збитком для двосторонніх дивідносин», – заявив російський дипломат.

За словами Дарчієва, російсько-американські відносини і так перебувають у стані турбулентності. При цьому він звинуватив Захід та США зокрема у тому, що вони «розтоптали міжнародне право та абсолютні табу у дипломатичній практиці».

Читайте також: Теракт в Оленівці: Розслідування CNN вказує на Росію

Слід зазначити, що зараз в американському списку країн-спонсорів тероризму є Іран, КНДР, Куба та Сирія. Цей статус означає для цих країн суворі санкції, зокрема заборону експорту оборонних товарів, суворий контроль за поставками товарів подвійного призначення, а також фінансові та інші обмеження. Причому треті країни, котрі бажають торгувати з такими країнами, самі підпадають під санкції.

Нагадаємо, ЗМІ назвали країну, що завадила обвалу економіки РФ. У першому півріччі експорт турецьких товарів до Росії досягнув максимуму за останні вісім років, встановили журналісти.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.