Командувач СВ ЗСУ розповів про ситуацію на сході

Боротьба з російськими окупантами виснажлива і вимагає від військових максимальної напруги фізичних та моральних зусиль, зазначив Сірський.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сірський спростував заяви російських пропагандистів щодо «блискавичних поступів» окупантів на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні Об’єднаних сил у Facebook.

Так, Сірський, який працює на найскладніших ділянках оборони, розповів про реальну ситуацію на фронті та наголосив, що перемоги загарбників, про які розповідають у пропагандистських ЗМІ, є уявними.

«Російські ЗМІ вільно оперують назвами нібито захоплених населених пунктів. Це, м’яко кажучи, не відповідає дійсності, і реальними успіхами окупаційні війська не можуть похвалитися», — зазначив він.

Сірський наголосив, що на сході України тривають жорстокі бої. Він додав, що боротьба з російськими окупантами виснажлива і вимагає від військових максимальної напруги фізичних та моральних зусиль.

«Але необхідно критично ставитися до поспішних заяв, особливо у ворожих джерелах інформації, і вірити в наших героїв», — наголосив командувач Сухопутних військ.

 

У зведенні Генштабу йдеться про те, що найбільші втрати противник зазнав на Бахмутському та Криворізькому напрямках. Напередодні повідомлялося, що у напрямку Покровське – Бахмут ворог мав частковий успіх, намагається закріпитися.

Раніше у Генштабі повідомили, на яких напрямках російські окупанти намагаються наступати.

За даними Інституту вивчення війни, Росія має серйозні проблеми з формуванням добровольчих батальйонів. При цьому, кого вдалося завербувати, одразу кидають у бій.