Славив окупанта і чекав на параду РФ на Майдані: поліція спіймала одесита

Тепер фанату «руського міра» загрожує ув’язнення на строк до 3 років.

Поліція спіймала 32-річного одесита, який прославляв російських окупантів, а також чекав на параду РФ у Києві на Майдані Незалежності. Про дії чоловіка повідомляє прес-служба Нацполіції в Одеській області.

Читайте також: Грабували ломбарди під час обстрілів Бучі: Затримано дует мародерів

Так, одесит викрили військова контррозвідка і слідчі поліції. Вони встановили, що чоловік у своєму Telegram-каналі активно створював публікації, які виправдовують російську агресію, розпочату 2014 року. Також особа виправдовувала окупацію наших територій,

У публікаціях чоловік прославляв рашистів, а також їхні злочини, скоєні щодо українців. Разом з цим він чекав на російський парад у Києві й лякав усіх тих, хто був незадоволений його думкою, розправою, яка нібито чекає на них після захоплення ворогом.

Читайте також: У Мелітополі підірвали одного з голів штабу «Єдиної Росії», — мер

Як би там не було, зрештою порушнику повідомили про підозру за фактом «виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифіфікацію її учасників».

Наразі любителю «руського міра» з Одеси загрожують виправні роботи терміном на 2 роки, або арешт на 6 місяців, або тюремне ув’язнення на строк до 3 років.

Нагадаємо, в Києві СБУ затримала «військового» експерта, який зливав РФ дані про постачання західної зброї.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.