При першому штурмі Харкова ворог заплутався в картах і заблукав

У перші дні вторгнення дії росіян були досить хаотичними

У перші дні повномасштабного вторгнення російські підрозділи, які мали захопити Харків, заплуталися в картах і вирушили у протилежний від міста бік. Про це розповів у Харківському прес-клубі голова Дергачівської територіальної громади В’ячеслав Задор.

Читайте також: Ворог не зміг прорватися біля Мар’їнки — Генштаб

За його словами, рано-вранці 24 лютого ЗСУ зав’язали зустрічний бій з росіянами поряд із прикордонним селищем Козача Лопань. Після того, як першу колону загарбників було розбито, українські підрозділи відійшли до міста Дергачі, що на північній околиці Харкова.

Наступного дня росіяни перегрупувалися та знову колоною пішли на Харків. При цьому росіяни примудрилися заплутатися в картах і з’їхали з траси, яка веде від Козачої Лопані прямо до Харкова.

Читайте також: У Харкові зупинки транспорту забезпечать бомбосховищами

“Поїхали до населеного пункту Безруки, це не доїжджаючи до Дергачів, і через луки намагалися вийти на околиці нашого міста. У тих луках їх почали розбивати, і вони вискочили, знову переплутали, повернули не ліворуч, а праворуч і рушили у бік Золочівської громади (назад у бік кордону – ред.)”, – каже Задоренко.

При цьому російська колона, яка налічувала до сотні танків, РСЗВ, вантажівок та іншої техніки, піднялася на високий пагорб, де її, як у тирі, знищили українські бійці.

Нагадаємо, ворог намагається відтіснити ЗСУ від Донецька. Окупанти намагалися захопити вигідні рубежі та покращити тактичне становище в районах Бахмута, Зайцевого та Вершини. Але їм довелося відступити.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.