Зеленський назвав головну умову атомної безпеки для Європи

Напередодні було зафіксовано чергові «прильоти» російських снарядів по території станції, в безпосередній близькості від об’єктів АЕС.

Російська Федерація обстрілами території Запорізької атомної електростанції «пробила дно» у світовій історії тероризму. Про це у четвер, 11 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

Глава держави закликав світ негайно реагувати на обстріли російськими військами ЗАЕС. Він також наголосив на необхідності повного якнайшвидшого відходу російських окупантів від станції.

 

«Росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму. Ніхто більше не використовував атомну станцію так очевидно для загроз усьому світу і для висування якихось умов.

 

Абсолютно всі у світі мають негайно реагувати, щоб вигнати окупантів із території ЗАЕС. Це глобальний інтерес, а не просто українська потреба.

 

Тільки повний відхід росіян від Запорізької АЕС та відновлення повноцінного контролю України за ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки усієї Європи», — сказав Зеленський.

 

 

Нагадаємо, сьогодні, 11 серпня, російські загарбники вкотре обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано п’ять «прильотів» у районі комендатури станції — поряд із ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання.

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet