Армія РФ втрачає до 500 осіб на день — The New York Times

Загальні втрати РФ убитими та пораненими з початку війни американці оцінюють у 70-80 тисяч

Щоденні втрати російської армії в Україні становлять близько 500 осіб убитими та пораненими. Через це російський наступ критично сповільнився. Про це пише The New York Times.

Читайте також: У Британії оцінили плани Путіна на захоплення України

Видання з посиланням на чиновників адміністрації американського президента зазначає, що через приголомшливо високий рівень втрат Росія, ймовірно, не зможе захопити весь Донбас до кінця поточного року.

Журналісти також вказують на те, що російські темпи наступу, які були досить повільними, сповільнилися ще більше після прибуття на фронт американських РСЗВ.

Читайте також: У РФ родичам рашистів відправляють «похоронки» із СРСР

«Росіяни, ймовірно, зазнали 70 або 80 тисяч втрат менш ніж за шість місяців. Вони досягли певних успіхів на сході, хоч і не дуже великих за останні пару тижнів, але це обійшлося російським військовим дуже дорого через те, наскільки добре діяли українські військові та яку допомогу вони отримали», – заявив заступник голови Пентагону Колін Кал.

При цьому американські чиновники уточнюють, що вказана цифра втрат містить близько 20 тисяч загиблих. З них близько 5 тисяч припадає на найманців групи «Вангера».

Нагадаємо, за оцінкою українського Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення втрати російської армії лише вбитими становили понад 43 тисячі осіб.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.