Швейцарія готова представляти інтереси України в Росії, Москва проти

Росія не вважає Швейцарію нейтральною державою і гадає, що це не дає їй права стати посередником

Україна домовилася зі Швейцарією, що швейцарське посольство представлятиме українські інтереси в Росії, поки між Києвом та Москвою немає дипломатичних відносин. Проте російська сторона виступила проти такого рішення. Про це пишуть російські ЗМІ.

Читайте також: Сейм Латвії визнав РФ країною, яка підтримує тероризм

Так, заступник директора департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії Іван Нечаєв заявив, що Швейцарія не може представляти інтереси України, оскільки, на думку Москви, втратила нейтральний статус, приєднавшись до загальноєвропейських санкцій.

Представник російського МЗС зазначив, що Швейцарія вже давно цікавилася позицією Росії щодо того, щоб представляти інтереси України, але отримала відмову.

Читайте також: Китай назвав США «призвідником» війни в Україні

«Той факт, що Берн, знаючи нашу думку, продовжив переговори з Києвом щодо взаємного представництва, підтверджує, що інтереси Росії його насправді не хвилюють. Це тільки зміцнює нашу позицію про те, що про жодне представництво і посередництво Швейцарії не може бути і мови», – заявив Нечаєв.

Нагадаємо, Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією 24 лютого – першого дня повномасштабного вторгнення російської армії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.