Не «корейська», не «сирійська»: Резніков назвав сценарій закінчення війни

Росія упустила шанс заморозити конфлікт, пояснив міністр оборони.

Глава Міноборони Олексій Резніков назвав сценарій закінчення війни в Україні. Реалізувати «сирійський» чи «корейський» сценарій загарбникам не вдасться. Єдиним варіантом є перемога ЗСУ та оборонного сектору нашої країни. Слова Резнікова передає «Українська правда».

Читайте також: Резніков про 24 лютого: Росіяни напали не готовими, зате з парадною формою

Так, міністр оборони проаналізував сценарії закінчення війни. Він каже, що у 2014 році РФ було втрачено шанс заморозити збройний конфлікт, а тому «корейський» сценарій неможливий.

Неможливий і «сирійський» сценарій. Справа в тому, що у росіян виснажується ресурс як людський, так і озброєний. Україна ж навпаки має західних партнерів, які зараз дедалі більше зацікавлені саме у перемозі нашої країни.

Читайте також: Зеленський пояснив, від чого залежить перемога

Як би там не було, Резніков зауважує, що коли країни світу почнуть стикатися з економічними проблемами, низка політиків «мріятимуть» посадити РФ з Україною за переговорний стіл. Тому саме Київ має бути у максимально виграшній позиції на переговорах.

«…завдяки діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів та вірі у те, що збройні сили України, весь сектор безпеки та оборони здатні перемогти. Я цілком вірю, що це реальний план». – резюмував голова Міноборони.

Нагадаємо, раніше генерал ВСУ заявив, що наші воїни можуть повністю вибити окупантів із країни та вийти на межі 1991 року навесні.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.