У ЗСУ пояснили, що вчора вибухало у Криму

Названі наслідки ураження захопленого РФ аеродрому.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що вчора, 9 серпня, вибухало у тимчасово окупованому росіянами українському Криму. Судячи з вибухів на авіабазі «Саки», було вражено склад авіаційного озброєння. На це вказує серйозна детонація. Слова Гната пролунали в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Білому домі оцінили вибухи у Криму

«Через вибух, який ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що вражений склад авіаційного озброєння. Тому що була серйозна детонація – значить склад таки вражений», – каже він.

За словами спікера Повітряних сил, будь-який ворожий аеродром, який було виведено з ладу, – це «дуже добре». А знищення разом із ним ще й десятка літаків є «справжньою невеликою перемогою».

На захопленому рашистами аеродромі у Новофедорівці розміщували російські літаки Іл-76, Су-24, Су-30М та інші. Цю авіабазу окупанти використали з метою навчання корабельної авіації висадці на палубу корабля, зазначає Ігнат.

Читайте також: Україна не відмовиться від Криму — Зеленський

У цей же час він нагадує, що ось тільки авіаносця у рашистів немає. Єдиним є флагман Військово-морського флоту РФ та Північного флоту «Адмірал Кузнєцов». Але він уже «задимив усі моря своєю трубою», наголосив спікер.

Гнат вказує, що будь-який аеродром, який перебуває на підльоті до України, є небезпечним. І з ураженого аеродрому щодобово злітали російські літаки. Вони хоч уже й не долітають до деокупованого острова Зміїний, але все ж таки цілодобово патрулюють Чорне море.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу звернувся до росіян і порадив їм залишити український півострів.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.