РФ спланувала вбивство полонених в Оленівці – Україна в ОБСЄ

Вбивства та тортури полонених вказують на варварський характер росіян, кажуть дипломати

Україна має в своєму розпорядженні достатню кількість доказів того, що Росія заздалегідь спланувала масове вбивство військовополонених в Оленівці. Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк, пише «Укрінформ».

Читайте також: Рідні азовців вийшли на акції у багатьох містах України

«Доказів того, що сталося в Оленівці, достатньо, щоб вважати, що це було заздалегідь сплановане масове вбивство тих, хто перебував під захистом міжнародного права», — заявив він.

За словами Цимбалюка, супутникові знімки показують, що під час трагедії було пошкоджено лише барак, куди перед цим перевели полонених. Також аналіз фото вказує на термобаричний характер вибуху, який стався усередині будівлі.

Читайте також: У розвідці назвали причину терористичного акту в Оленівці, вчиненого РФ

«Масове вбивство українських військовополонених у виправній колонії в окупованій Оленівці, а також оприлюднені відео, що демонструють жахливі випадки тортур, фізичних знущань, нелюдського поводження та навмисного вбивства українських військовополонених, яскраво свідчать про те, що Росія не знає меж у своїй жорстокості та варварстві», – заявив дипломат.

Нагадаємо, у розвідці США вважають, що Росія фабрикує докази теракту в Оленівці. Держава-агресор продовжує будувати світ брехні та дезінформації.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.