ЗСУ завдали сім авіаударів за ворожими позиціями — ОК Південь

Ситуація в операційній зоні напружена і складна, але її розвиток знаходиться під контролем сил оборони.

Минулої доби ЗСУ завдали сім авіаударів за ворожими позиціями. Про це повідомляє Оперативне командування Південь.

Читайте також: У Білому домі оцінили вибухи у Криму

Протягом дня окупанти завдали двох ракетних і трьох авіаційних ударів по українських підрозділах. Літаки Повітряних сил зазнали атак п’яти крилатих ракет «повітря — повітря», проте втрат серед авіації ЗСУ немає.

«На противагу сім наших авіаційних ударів — це потрапляння до п’яти вогнищ живої сили, озброєння та техніки противника у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та по двох опорних пунктах понад 40 км від Херсона», — наголосили в ОК Південь.

Також у Бериславському районі українська ППО ліквідувала БПЛА Орлан-10, яким ворог намагався проводити повітряну розвідку.

«За результатами роботи протягом бойового дня, у тому числі ракетно-артилерійських підрозділів, підтверджено втрати ворога в кількості 35 рашистів, шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, серед яких 1 танк Т-72 та командно-штабна машина», — йдеться у зведенні. 

Раніше Зеленський заявив, що Україна не відмовиться від Криму. Президент нагадав, що саме з окупації Криму розпочалася російська війна проти України.