До весни ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року – генерал

Конфлікт із Росією має бути закінчений на полі бою, а не на переговорах, вважає Марченко

ЗСУ можуть вигнати російських загарбників і вийти на кордони 1991 року вже навесні. Але для цього Україні потрібно більше західної зброї. Про це в інтерв’ю РБК- Україна розповів генерал Дмитро Марченко, який у лютому-березні керував обороною Миколаєва.

Читайте також: Що відбувається на фронті: У Генштабі ЗСУ назвали подробиці обстановки

«Якщо у нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам необхідна, то, гадаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу», – сказав він.

За словами генерала, російські звірства в Ірпені та Бучі стали тією точкою неповернення, після якої стала очевидною неможливість мирного врегулювання війни і тим більше територіальних поступок.

Читайте також: Карта бойових дій в Україні 10.08.2022

«Якщо ми це зробимо, то ми цю війну просто перекладемо на плечі наших дітей. Якщо ми залишимо ворогові хоча б шмат землі, він повернеться додому, зробить певні висновки і через шість чи вісім років нападе знову. Тому нам потрібно відстояти всю територію, нам потрібно брати під контроль усі кордони України та не залишати їм жодного клаптика нашої землі», – вважає Марченко.

Нагадаємо, за даними українського Генштабу, втрати росіян у живій силі вже наближаються до 43 тисяч людей. Втрати у техніці обчислюються тисячами.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.