У СБУ Харкова працював російський агент, його затримали

А минулого обвинувачений був чиновником Харківської міської ради.

У лавах СБУ Харкова викрили російського «крота». Агент ФСБ передавав ворогові дані про плани ЗСУ, спецслужб та правоохоронців. Його затримали «на гарячому». Подробиці передає прес-служба правоохоронців.

Читайте також: Колишній заступник голови розвідки працював на спецслужби РФ, його затримали – СБУ

Так, на російські спецслужби працював співробітник координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області. За ворожим завданням він влаштувався на службу майже одразу після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Агент передавав ФСБ Росії дані розвідки про окупаційну армію, діяльність та плани ЗСУ, правоохоронців та спецслужб.

У свою чергу, рашисти використали отриману інформацію про передислокацію підрозділів для захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ. Також за їх допомогою противник планував диверсії, прицільні ракетні обстріли та масовані артилерійські обстріли стратегічних міських об’єктів.

Слідчі фото / ssu.gov.ua

Слідчі фото / ssu.gov.ua

Читайте також: СБУ ліквідувала ворожу агентурну мережу на Донбасі

Слідство встановило, що обвинувачений у минулому працював чиновником Харківської міськради. Його завербував кадровий працівник ФСБ. За співпрацю рашисти обіцяли чоловікові «гарантії» для нього та сім’ї у разі російської окупації міста.

Як би там не було, «крота» спіймали «на гарячому», коли той попросив російські спецслужби вдарити по об’єкту, де знаходився особовий склад СБУ.

Стосовно чоловіка порушено кримінальне провадження за статтею «державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану». Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала групу кілерів, найнятих вбити міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.