Розвідка Британії про невдачі РФ на Донбасі: Немає бойової піхоти

Інтенсивне використання артилерії у регіоні не забезпечило загарбникам успіх.

У британській розвідці пояснили невдалий наступ російської окупаційної армії на Донбасі. Справа в тому, що рашистам не вдалося зібрати достатню кількість бойової піхоти. Такі дані публікує Міноборони Великобританії на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також: Авіація ЗСУ атакувала позиції окупантів на Миколаївщині

Так, за інформацією розвідників, упродовж минулих вихідних РФ продовжувала зміцнювати оборону на півдні та зосереджувати свої зусилля саме там. Але в цей же час загарбники, незважаючи на те, що зусилля змістилися, продовжили атакувати позиції ЗСУ у Донецькій області.

За останній місяць найуспішнішим напрямом російського наступу був Бахмутський напрямок. Але й тут результати дуже скромні – просування лише на 10 км. А на інших ділянках успіх рашистів ще скромніший – лише 3 км за 30 днів.

Читайте також: Арестович назвав причину погроз Росії щодо ЗАЕС

Експерти наголошують, що це набагато менше від того, що планували окупанти.

Незважаючи на те, що РФ дуже активно використовує артилерію на Донецькому напрямку, створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості їй не вдалося. Саме у нестачі людей британська розвідка і бачить причину невдач російських загарбників на сході України.

Тим не менш, поки запаси рашистів закінчуються, у ЗСУ вони тільки накопичуються, що дозволяє успішно знищувати окупантів. Наприклад, 8 серпня наші воїни завдали потужних ударів по росіянам у тимчасово захопленому Мелітополі. Було зафіксовано до 10 потужних вибухів.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.