Міноборони Грузії могло передати РФ дані про добровольців в Україні – ЗМІ

Міністерство оборони Грузії спростувало дані грузинського телеканалу Мтаварі, назвавши сюжет дезінформацією.

 

Міноборони Грузії могло передати РФ дані про грузинських добровольців в Україні. Про це повідомив грузинський опозиційний телеканал Мтаварі, пише Європейська правда.

 

Зазначається, що особові справи грузинських військових потрапили до рук так званої «народної прокуратури ЛНР», яка публікувала їхні фото нібито з колишньої тренувальної бази українських військових під Лисичанськом.

 

Йдеться, зокрема, про грузинського офіцера Міхеіла Камхадзе, який з 2017 року служить у лавах Збройних сил України. Окупанти опублікували документи з повною інформацією про нього і членів його сім’ї, включаючи їхні адреси і місця роботи.

 

Камхадзе стверджує, що ніколи не був у Лисичанську, а папку з його особовою справою міг продати хтось із архівного департаменту міністерства оборони Грузії російським спецслужбам.

 

Ще одним грузином, чию особову справу мають окупанти, є Надим Хмаладзе. Він стверджує, що його дані разом з даними про його сім’ю опублікували на одному із проросійських Telegram-каналів ще у березні, але він не знає, звідки.

 

Після виходу сюжету грузинська опозиція розкритикувала владу і звинуватила її в «зраді й колабораціонізмі», а також заявила про російський вплив у міністерстві оборони Грузії.

 

Міністерство оборони Грузії спростувало дані грузинського телеканалу Мтаварі, який у своєму розслідуванні заявив, що відомство могло передати Росії дані про грузинів, які воюють в Україні.

 

Сюжет телеканалу відомство називає «абсурдною та цілеспрямовано поширеною дезінформацією», яка «має на меті ввести громадськість в оману, дискредитувати урядові структури і втілити вузькопартійні інтереси».

 

Міноборони Грузії стверджує, що особова справа колишнього грузинського військовослужбовця Міхеїла Камхадзе, який фігурує у сюжеті Мтаварі, була передана у відповідний районний комісаріат.

 

«Так особові справи офіцерів резерву не можуть потрапити за межі відомства. Відповідні служби встановлять, чи є показані в ЗМІ документи справді особовою справою та де саме в Україні їх знайшли», – сказано в повідомленні.

 

У міноборони Грузії зазначили, що телеканал не дочекався відповіді на запит, який направив до міністерства, і вирішив поширити дезінформацію.