«Референдуми» закриють для РФ можливість переговорів — Зеленський

Щотижня з’являється все більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендуму у зайнятих ними районах півдня України.

Так звані «референдуми» на окупованих українських територіях закриють для Росії можливість будь-яких переговорів і з Україною, і з цивілізованим світом. Про це у неділю, 7 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

«З’являється все більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендуму у зайнятих ними районах півдня нашої держави», — сказав він.

 

За його словами, позиція української держави у цьому питанні залишається незмінною.

 

«Ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть цими псевдореферендумами, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській стороні однозначно будуть потрібні в певний момент», — додав Зеленський.

 

Зеленський також попередив, що всі, хто допомагатиме росіянам хоч якось реалізувати цей намір, відповідатимуть перед Україною.

 

 

За даними розвідки, російські окупанти планують організувати так звані «референдуми» у Херсонській та Запорізькій областях 11 вересня.

 

Відомо, що російські окупанти планують купувати голоси жителів Херсонщини перед проведенням псевдореферендуму про приєднання до РФ. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet