За керування в стані алкогольного сп’яніння зараз не карають

Автомобіль кримінального елемента Фокіна А.О. державний номерний знак АР2957ЕХ

На початку грудня 2021 група реагування патрульної поліції Запорізької області за порушення ПДР зупинила автомобіль Toyota Land Cruiser, державний номерний знак АР2957ЕХ. При спілкуванні з’ясувалося, що водій, Фокін Андрій Олександрович 05.11.1975 р.н., у стані алкогольного сп’яніння, мав виражене порушення координації рухів, порушення мови, виражене тремтіння пальців рук та запах алкоголю з порожнини рота. Чоловік від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння із застосуванням спеціального приладу Drager Alcotest у встановленому законодавством порядку на місці зупинки та у медичному закладі відмовився. Поліцейські склали адмінпротокол згідно зі статтею 130 КУпАП та направили справу до Ленінського районного суду м. Запоріжжя.

На фото кримінальний елемент Фокін Андрій

Журналісти Всеукраїнського інформаційного видання FORMAT-UA раніше вже встановлювали, хто ж такий цей Фокін Андрій Олександрович. Він належить до так званого бандформування «Сокирських», і є зятєм очільника угрупування, колись знаменитого запорізького кілера Олександра Сокири. Фокін Андрій Олесандрович, разом із своєю дружиною, Фокіною Ксенією Олександрівною (та сама дочка кілера Сокири) контролюють в Запоріжжі сферу слабоалкогольних напоїв (сидр та пиво), а також наркотичний та цигарковий бізнес.

Цей горе водій майже постійно свідомо сідає за кермо напідпитку або в стані наркотичного сп’яніння не хвилюючись про наслідки, адже в нього завжди є можливість відкупитися брудними грошенятами своєї дружини та її тата.

Скільки разів вже закривались справи – про незаконне виготовлення сидру та пива, розповсюдження наркотичних засобів, контробандні цигарки. Наразі акогольне сп’яніння.

Цей випадок не виключення. 08 квітня 2022 року відбулося засідання і суд закрив провадження, мотивуючи тим, що у поліцейських не було відеодоказів п’яної їзди, а тому відсутні належні та допустимі докази вчинення Фокіним Андрієм Олександровичем адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 130 ч.1 КУпАП.

Фокін Андрій

Хто та скільки отримав грошей – не відомо. Але той факт, що «постійний клієнт» звону відкупився – беззаперечний.

До того ж, слідкуючи за розглядом справи про притягнення «кримінального авторитета» до відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’янінння, журналістам нашого видання стало відомо, що Фокін Андрій Олесандрович та його родина є прихильниками «руского мира».  І це не дивно, адже бандформування «Сокирських» піднялося саме в лихих 90-х, і їм дуже легко буде житися при москалях, у яких в росії 90-ті і не закінчувалися. Очікуючи нових порядків в місті, Фокін Андрій Олександрович переховується від військомату у будинку своєї дружини, Фокіної Ксенії.

дружина Фокіна Андрія — Ксенія Фокіна (дочка кілера Сокири)

Доки хлопці боронять нашу землю від русні, такі «кримінальні елементи», як Фокін Андрій Олесандрович, гоняють п’яні по місту та калічать наших дітей наркотиками набиваючи свої кишені грошима. А продажні правоохоронці та судді закривають на це очі.

Фокін Андрій

Журналісти Всеукраїнського інформаційного видання FORMAT-UA сподіваються, що колись-таки ці люди понесуть відповідальність за все скоєне ними зло. 

Розслідування вела журналіст Всеукраїнського інформаційного видання FORMAT-UA – Олена ПРЕЙ.