Стали відомі подробиці вбивства ватажка «Аль-Каїди» в Афганістані

Американські спецслужби ліквідували терориста на балконі кабульского будинку без супутніх жертв.

Лідера торористичної організації «Аль-Каїда» 71-стрічкового Аймана аль-Завахірі було вбито рано вранці, коли вийшов на балкон будинку в центрі Кабула, в якому жив. Дві американські ракети потрапили точно в ціль. Зробити це вдалося завдяки ретельному вивченню звичок Завахірі та особливого типу ракети – Hellfire, запущеної з дрону. Про це у п’ятницю, 5 серпня, повідомляє ВВС Україна.

 

Говорячи про тип ракети, зазначається, що після терактів 11 вересня 2001 ця ракета класу «повітря-земля» з високою точністю стала частиною американських контртерористичних операцій за кордоном. Її можна запускати з вертольотів, літаків, наземних установок та кораблів чи безпілотника.

 

«Під час запуску ракети з безпілотника оператор у кімнаті управління бачить ціль у режимі реального часу. Використовуючи приціл на екрані, оператор може «зафіксувати» ціль і направити лазер. Після запуску ракета слідує за лазерним променем, поки не потрапить у ціль, — сказано в статті .

 

Офіційні особи США розповіли, що ретельно вивчили спосіб життя Завахірі в його будинку, зокрема його звичку виходити на балкон.

 

«Потрібна майже стовідсоткова впевненість, що це саме та людина, і удар не повинен призвести до супутніх жертв чи ушкоджень. Для цього потрібний терпець», — розповів екс-чиновник ЦРУ Марк Полімеропулос.

 

Він додав, що для удару по Завахірі американським розвідникам став у нагоді досвід у відстеженні членів «Аль-Каїди» та інших терористичних мішеней.

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet