Японія заявила, що балістичні ракети Китаю вперше впали у її води

Японський уряд заявив, що китайські літальні апарати опинилися в їхній акваторії. Токіо висловив дипломатичний протест Пекіну.

 

П’ять балістичних ракет, які випустили військові Китаю, які проводять навчання біля території Тайваню, вперше впали в японські води. Про це з посиланням на заяву уряду Японії повідомляє місцеве інформагентство Kyodo у четвер, 4 серпня.

 

Це перший випадок, коли балістична ракета, що належить китайським військовим, потрапила в японські води, заявив міністр оборони Нобуо Кісі.

 

За його словами, це є серйозною проблемою, яка стосується національної безпеки Японії та японців. Уряд країни заявив дипломатичний протест уряду Китаю.

 

Зазначимо, у вівторок увечері, 2 серпня, Китай оголосив, що проведе деякі зі своїх найбільших військових навчань, включаючи запуски балістичних ракет, у відповідь на візит до Тайваню спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

 

Китайське командування в перший день масштабних навчань у районі Тайваню задіяло 100 військових літаків та 10 есмінців, повідомляє South China Morning Post.

 

ЗМІ зазначили, що у навчаннях беруть участь сучасні винищувачі-«невидимки» J-20 та найновіший літак-заправник Y-20U. Есмінці блокують доступ до зони маневрів навколо Тайваню та допомагають координувати дії інших китайських сил.