У розвідці Британії повідомили, як рашисти намагаються захищатись від HIMARS.

Загарбники відчувають загрозу з боку ЗСУ, які мають зброю, здатну бити точніше і на більшу відстань.

Українські артилерійські та ракетні підрозділи продовжують знищувати опорні пункти, склади із забезпеченням та боєприпасами та скупченням особового складу російської окупаційної армії. Про те, як рашисти намагаються захиститися від точних ударів HIMARS та інших подібних установок, повідомляє Міноборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Читайте також: Арестович розповів, де наступатимуть росіяни

Так, згідно з опублікованими даними, точні удари сучасною зброєю, отриманою ЗСУ від західних партнерів, не лише вплинуть на постачання російських військових, а й чинитимуть тиск на їхні підрозділи бойової підтримки.

Розвідка Британії повідомляє, що загарбники майже напевно розмістили біля розбитого напередодні Антонівського мосту та залізничного мосту у тимчасово окупованому Херсоні пірамідальні відбивачі радіолокацій. Нагадаємо, що ці мости з’єднують правий та лівий береги річки Дніпро.

Читайте також: У Чорнобаївці знищено пункт управління військ ЧФ Росії

Вказані радарні відбивачі рашисти використовують з метою приховування моста з зображень радіолокацій з синтезованої апертурою. Відповідно і від приховування від устаткування наведення ракет.

Британські експерти зазначають, що такий крок росіян говорить про те, що вони відчувають загрозу від західних систем, переданих ЗСУ. Завдяки їм точність та дальність українських ударів зросла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти намагаються відремонтувати розбитий українськими захисниками Антонівський міст.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.