У Карабаху знову стріляють, є вбиті та поранені

Зона конфлікту в Карабаху нітрохи не стала спокійнішою після війни 2020 року

У Нагірному Карабаху знову відбулися сутички між вірменськими та азербайджанськими військами. Як повідомляє вірменська редакція “Радіо Свобода” з посиланням на військову владу невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, в внаслідок стрілянини з боку азербайджанських сил було вбито одного вірменського солдата, ще семеро – поранені.

Читайте також: Данилов о Карабахе и Курилах: Вторые фронты помогли бы

Ситуація в регіоні вкотре загострилася 1 серпня. За даними невизнаної республіки, азербайджанські війська спробували перетнути лінію розмежування у північній та північно-західній прикордонній зонах.

Росія та карабахська влада звинувачують Азербайджан у порушенні режиму припинення вогню. Зокрема повідомляється про застосування ударних безпілотників, що спричинило загибель одного карабахського солдата та поранення ще кількох.

Читайте також: Баку наступает. В Карабахе военное положение

У свою чергу, Міністерство оборони Азербайджану заявляє про загибель одного свого солдата. При цьому стверджують, що стріляли з території, де розташований миротворчий контингент Росії.

Зазначимо, що шеститижнева війна 2020 року так і не поставила крапку у Карабахському конфлікті. Незважаючи на появу російських “миротворців” у регіоні, спалахи збройного протистояння виникають досить часто.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.