У Кабміні прогнозують зростання обсягів українського експорту

Україна експортувала за липень товарів на 3,2 мільярди доларів, і обсяги поставок за кордон продовжуватимуть зростати, прогнозує прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Україна експортувала у червні товарів на 3,2 мільярди доларів. У Кабінеті Міністрів розраховують на подальше зростання обсягів експорту. Про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 2 серпня.

 

«У березні та квітні експорт українських товарів обвалився майже вдвічі, порівняно з довоєнними показниками, і становив близько 2,5 млрд доларів на місяць. Три місяці постійної роботи урядової команди та бізнесу дозволили наростити експорт на 20%. Загальна сума експорту в червні склала вже 3,2 млрд. доларів. І ми розраховуємо на подальше зростання», — повідомив він.

 

За його словами, розблокування експорту зерна посилить стійкість економіки України за умов війни.

 

Глава уряду зазначив, що це, насамперед, дасть можливості для збільшення валютної виручки та доходів бізнесу. Другий аспект у тому, що Україна залишається важливим гравцем на світовому ринку продовольства.

 

«Ми робимо свій внесок у світову продовольчу безпеку. Ми надійний партнер, і наші союзники по всьому світу, які надають нам зброю та фінанси, цінують нашу роботу у цьому напрямі», — зазначив Шмигаль.

 

Також він додав, що розблокування експорту безпосередньо пов’язане з новим урожаєм. Станом на кінець липня вже зібрано майже 12 млн тонн. При цьому лише пшениці планується зібрати до 20 млн. тонн. Це вп’ятеро більше за внутрішні потреби.

 

 

Раніше повідомлялося, що за підсумками липня експорт агропродукції з України зріс на 12% і становить 3 млн тонн.