У ворога «частковий успіх» на Донбасі — Генштаб

Противник веде систематичні обстріли, намагаючись скувати дії українських військ і не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

 

Війська країни-агресора Росії вели штурмові дії на низці оперативних напрямків, при цьому на деяких із них загарбники мають частковий успіх, а на інших – було зупинено. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 2 серпня.

 

Так, на Харківському напрямку ворог обстріляв з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Чугуїв, Дементіївка, Протопопівка, Гусарівка, Чепіль, Розплідник, Черкаські Тишки, Петрівка, Ртищівка, Старий Салтів, Скрипаї, Соснівка, Циркуни і Світличне. Наніс авіаційний удар неподалік Верхнього Салтова.

 

 

Окупанти зазнали невдачі та відступили під час спроби покращити тактичне становище у напрямку Тернова – Байрак.

 

На Слов’янському напрямку противник здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Курулька, Грушуваха, Дібрівне, Адамівка, Долина, Краснопілля, Мазанівка, Велика Камишеваха, Василівка Перша та Хрестище. Наніс авіаудар біля Дібрівного. Відзначено діяльність розвідувальних груп поблизу Довгенького та Долини, групи відійшли.

 

На Донецькому напрямку ворог зосереджує зусилля на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Систематичним застосуванням засобів вогневого ураження противник намагається скувати дії українських військ і не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

 

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл біля Сіверська, Серебрянки, Верхньокам’янського, Званівки та Донецького. Ворог завдав авіаудару неподалік від Серебрянки. Вів повітряну розвідку БПЛА біля Кривої Луки. Противник спробував наступати у напрямку Новолуганське – Івано-Даріївка. Отримав відсіч українських воїнів та відійшов.

 

На Бахмутському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах Яківлівки, Соледара, Бахмута, Зайцевого, Покровського, Веселого, Курдюмівки та Залізного. Ворог збільшив інтенсивність задіяння авіації на вказаному напрямку та завдав авіаударів поблизу Яковлівки, Покровського, Соледара, Бахмута та Кодеми.

 

«Усі спроби просування супротивника у напрямах Роти – Вершина, Володимирівка – Яковлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут успішно відбиті. Окупанти із втратами відійшли назад», – наголошують у Генштабі.

 

При цьому уточнюється, що у напрямі Відродження – Кодема окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

 

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріл районів населених пунктів Авдіївка, Нетайлово та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Новобахмутівки. Окупанти вели штурмові дії на напрямі Мінеральне – Авдіївка, успіху не мали, відійшли. У напрямку Донецьк – Піски ворог має частковий успіх.

 

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли біля Новомихайлівки, Павлівки, Залізничного, Кам’янського, Полтавки, Червоного, Новоандріївки та Мар’їнки. Поблизу останньої супротивник завдав ще й авіаудару. Вів повітряну розвідку БПЛА у районі Ольговського.

 

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджував зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу підрозділів Сил оборони. Намагається відновити втрачене становище. Обстрілював з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Осокорівка, Іванівка, Оленівка, Зоря, Благодатне, Пришиб, Токареве, Нововоронцовка, Біла Криниця, Андріївка, Веселий Кут. Завдав авіаційний удар неподалік Зорі.

 

Противник вів повітряну розвідку для уточнення результатів вогневого ураження та виявлення розташування українських військ.