Пелосі вже на Тайвані, Китай направив авіацію та флот

Китай демонструє готовність розпочати війну зі США через візит топ-чиновника на Тайвань

Літак спікера Палати представників США Ненсі Пелосі в ці хвилини вже має приземлитися в столиці Тайваню місті Тайпей. Про це свідчать дані трекінгового сервісу Flightradar24.

Читайте також: ЗМІ повідомили подробиці візиту Пелосі до Тайваню

За даними сервісу, літак мав прибути на Тайвань о 22:44 за місцевим часом, тобто о 17:44 за Києвом. Його супроводжують американські винищувачі.

Як повідомила повідомляє Reuters, Китай привів у максимальну готовність свою армію, китайські винищувачі пролетіли над умовною лінією розмежування з Тайванем. Також повідомляється, що біля лінії розмежування помічені військові кораблі китайської армії.

Читайте також: Поїздка Пелосі на Тайвань: Китай пригрозив США

Співрозмовники видання називають такий крок Китаю «дуже провокаційним».

Тим часом авіація Тайваню також перебуває у стані бойової готовності неподалік. У Міноборони острівної держави заявили, що мають повне уявлення про провокації Китаю і спрямовуватимуть сили у відповідь на «ворожі погрози». Також повідомляється про виліт американських винищувачів із баз у Японії.

Нагадаємо, в ООН заявили, що людство за один крок від ядерного знищення. До ядерної війни сьогодні може призвести лише одне маленьке непорозуміння.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.